Ιορδάνης Αγαπητός Καπουσούζ

CBT- Mindfulness

O Ιορδάνης Αγαπητός Καπουσούζ ολοκλήρωσε το προπτυχιακό του στην ψυχολογία στο University of Εast London αποφοιτώντας με αριστείο, ΒSc Psychology, with first Class Honours.

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο έχοντας υποτροφία στην Κλινική και Κοινωνική Ψυχολογία όπου ολοκλήρωσε και εκεί επιτυχώς με αριστείο, MSc Clinical & Community Psychology with first Class Honours. Το 2018 έγινε δεκτός στο Harvard Medical School στην Βοστώνη, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Meditation & Psychotherapy”.

Συνέχισε την πορεία του στην Ψυχολογία με πληθώρα εξειδικεύσεων και εκπαιδεύσεων που του πρόσφεραν ακόμα πιο σφαιρική κατανόηση του Ψυχοθεραπευτικού κύκλου της Κλινικής Ψυχολογίας όπως: πιστοποίηση στην Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική θεραπεία (Cognitive Behavior Therapy, CBT) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε με την Παιδοψυχολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο και έπειτα ολοκληρώθηκε ως Μindfulness Instructor με πιστοποίηση από την ISON-PSYCHOMETRICA.

Το 2018 κατέκτησε το βραβείο καινοτομίας σε διαγωνισμό που διενεργήθηκε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την ιδέα της εφαρμογής “my psychologist” δίνοντας την δυνατότητα για on line παροχές στην ψυχική υγεία. Ακολούθησε η συνίδρυση της εταιρίας Happy Face “Ψυχολογική στήριξη & ευεξία” το 2021. Έχει υπάρξει κεντρικός εισηγητής σε διάφορες δομές που ασχολήθηκε με θέματα όπως η κατάθλιψη, ύπνος & μνήμη, αυτοεκτίμηση, motivation κ.α. Συνεχίζει σταθερά να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια αλλά και προγράμματα εξειδίκευσης πάνω σε θεραπευτικές μεθόδους & σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιορδάνης έχει κατακτήσει πληθώρα πανελληνίων πρωταθλημάτων και έχει πάρει μέρος σε συμμετοχές με την εθνική ομάδα στον κλασικό αθλητισμό (στίβο), κάτι που τον οδήγησε στην αγάπη του και εντρύφηση προς τον κλάδο της αθλητικής ψυχολογίας.