Πετράκε Αναστασία

Νευροψυχολόγος / Παιδοψυχολόγος

Η Αναστασία Πετράκε ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση ‘Νευροψυχολογία και Γνωστική “Ψυχολογία”.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία όπου έλαβε επιτυχώς τον μεταπτυχιακό τίτλο στην ‘Κλινική και Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία’ από το Bournemouth University. Παρέμεινε στην Αγγλία όπου και εξασκήθηκε στον τομέα της νευροψυχολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Royal Bournemouth and Christchurch Hospital στο κέντρο αποκατάστασης για άτομα με κρανιοεγκεφαλικές βλάβες/κακώσεις, μνημονικές διαταραχές, και ψυχιατρικά προβλήματα. Έπειτα από την πρακτική της άσκηση, εργάστηκε στην ίδια δομή ως Κλινικός Νευροψυχολόγος (Clinical Neuropsychologist) στην ψυχιατρική κλινική.
Δια μέσου της εργασίας της σε δομές αποκατάστασης της Αγγλίας, ειδικεύτηκε στην Ψυχολογική Υποστήριξη Παιδιών και Εφήβων με την μέθοδο της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (Applied Behavioural Analysis, ABA), καθώς και στην Λογικοθυμική και Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Rational-Emotive and Cognitive Behavior Therapy, R.E.C.B.T) από το University of Bath.

Η Αναστασία έχει απασχοληθεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε πολλές δομές της Ελλάδας και του εξωτερικού με την ιδιότητα του κλινικού νευροψυχολόγου επικεντρώνοντας στην γνωστική και κινητική αποκατάσταση παιδιών, εφήβων και ενήλικων ασθενών. Περαιτέρω τομείς της ειδίκευσής της αποτελούν οι παρεμβάσεις στην ειδική αγωγή, οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, οι μαθησιακές δυσκολίες, κοινωνικός αποκλεισμός ένταξη και συμπερίληψη. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων (Continuing Professional Development, CPD) στην κλινική και αναπτυξιακή νευροψυχολογία, παιδοψυχολογία και συμβουλευτική ψυχολογία.

Είναι μητέρα δύο παιδιών και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται ως Νευροψυχολόγος/Παιδοψυχολόγος.